DERMAPEN MICRONEEDLING

Vad är Dermapen?

Dermapen microneedling är en fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen. Den nyproduktion av naturliga elastiska komponenter som en Dermapen-behandling bidrar till, kan liknas vid effekten av fraktionerad laser, men med kortare återhämtningstid. Behandlingsmetoden är mer djupgående än microdermabrasion och kemisk peeling, men för att förstärka effekten av en Dermapen-behandling kan den kombineras med microdembrasion eller kemisk peeling.

När är en behandling med Dermapen lämplig? Dermapen används för att behandla följande:

  • Slapp och åldrad hy
  • Rynkor och fina linjer
  • Acne ärr
  • Förstorade porer
  • Upphöjda är

Hur går en behandling till?

En Dermapen-behandling går till så att 12 sterila engångsnålar skapar upp till 1300 Micro kanaler i sekunden ned i huden. Beroende på vilka indikationer som behandlas går nålarna olika djupt ned i huden. Microkanalerna gör det dels möjligt att slussa ned aktiva ämnen som t ex hyaluronsyra ned på djupet i huden, dels har de en i sig stimulerande effekt på bildandet av kollagen i huden. Behandlingen tar ca 30- 45 minuter per behandlat område. Vanligtvis krävs 5-6 behandlingar med ca 4 – 6 veckors mellanrum för att nå ett optimalt resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar.

Vad händer efter behandlingen?

Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.