Kemisk peeling

Vad är kemisk peeling?

Med kemisk peeling avlägsnas det yttre cellagret med döda hudceller med syra för att stimulera till att bilda nya celler. Metoden är väl beprövad och används bland annat för att behandla åldrande hud och olika typer av hudproblem. Med kemisk peeling går det bland annat att reducera rynkor och fina linjer, reparera pigmentförändringar, hyperpigmentering eller mindre ärrbildningar utan att det krävs några kirurgiska ingrepp. Det har även visat sig att kemisk peeling är en bra metod för att behandla akne, pormaskar, överproduktion av talg (hyperseborre) och även minska rosacea.

Det översta lagret av huden består av döda celler, därefter finns det ett skikt med friska celler vars uppgift är att reparera huden. Under vår livstid försämras förnyelseprocessen, det yttersta hudlagret tjocknar och blir mer läderartad. Med hjälp av kemisk peeling går det att stimulera de friska cellerna och efter behandlingen återfår huden sin spänst och lyster igen.

Kemisk peeling utförs bäst i kur om 4-5 behandlingar för optimalt resultat men självklart går det att göra endast en behandling. Du kan snabbt och enkelt få en slätare, lenare och fräschare hud.

Kemisk Peeling är en bra metod för att behandla följande:

– Solskadad hud
– Pigmenteringar
– Melasma
– Blommande acne
– Överproduktion av talg (hyperseborre)
– Mindre ärrbildningar
– Åldrad hud runt ögon och/eller läppar
– Rynkor och linjer