Permanent hårborttagning med diode laser

Vad är diode laser?

Hårborttagning med diod-laser är den senaste tekniken inom hårborttagning och är en effektiv, snabb och säker metod för att uppnå ett permanent resultat. Det fungerar genom att laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig därefter från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° Celsius och dör. Temperaturen i hårrötterna bestäms av laserljusets dos. För att uppnå ett optimalt resultat med minsta möjliga risk för biverkningar är det viktigt att anpassa dosen till hud- och hårfärgen. I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskada mycket liten, bland annat för att diod-laserns inbyggda kylsystem kyler ned huden under behandlingen.

Hur går behandlingen till?

Vi börjar med att applicera en gel på det rakade behandlingsområdet, därefter för vi laserstrålen över din hud. Du kommer få ha på dig speciella skyddsglasögon som skyddar dina ögon mot laserstrålen. Gelen torkas efter behandling och samtidigt faller en del hårstrån av. Resterande hårstrån kommer att lossna inom 1-3 veckor.

Efter behandlingen

Efter behandlingen uppstår normalt en viss hudrodnad och eventuellt en liten svullnad som avtar inom några timmar. Detta är i själva verket positiva resultat som visar att hårsäcken har svarat på behandlingen. I ett fåtal fall kan även enstaka blåsor framkomma som spontant försvinner av sig självt. För att minimera risken för pigmentförändringar på huden efter laserbehandling är det viktigt att skydda behandlade kroppsdelar från solen. Detta gäller framför allt de 4-8 första veckorna efter behandling. Man ska inte heller vaxa eller plocka hår under behandlingsperioden.

Hur många behandlingar behöver jag?

I de flesta fall krävs 6-8 behandlingar för att uppnå optimal effekt men detta kan variera mellan olika personer. Anledningen är att man vid laserbehandling bara kommer åt de aktiva hårsäckarna.